نکات

ترکیب قرص زیپمت

وقتی غذا می‌خوریم، هورمونی از رودۀ ما ترشح می‌شود که به لوزالمعده دستور انسولین سازی و به کبد دستور قندسازی می‌دهد. از طرفی در بدن ما آنزیمی به نام DPP4 وجود دارد که هورمون روده را بی‌اثر می‌کند. دارویی به نام سیتاگیلیپتین هست که این دارو مهارکنندۀ آنزیم DPP4 است. زیپتین زیرمجموعۀ سیتاگیلیپتین است. زیپمت ترکیبی از دو داروی زیپتین و متفورمین است که زیپتین با آنزیم DPP4 مقابله می‌کند تا انسولین ساخته شود و متفورمین جلوی قندسازی کبد را می‌گیرد. [اینجا]
+نوشته شده در چهارشنبه ۳ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۶:۳۴ ب.ظ توسط اشرفی  

آیا می‌توان انسولین را قطع کرد؟

کسی که دیابت تیپ ۱ هست اصلا بدنش انسولین ندارد. اگر روزی ۲ کیلو هم قرص بخورد فایده ندارد. البته در تیپ ۲ گاهی مریض مثلا روی متفورمین یا زیپمت هست مثلا روزی دو تا زیپمت میخورد آبسه دندانی پیدا می‌کند و قند او روی ۴۰۰ یا ۵۰۰ می‌رود. تا زمانی که آبسه دارد ما مدتی به او انسولین تزریق می‌کنیم دوباره قطع می‌کنیم. ولی همان تیپ ۲ هم وقتی ۲۰ سال از دیابت دارد و لوزالمعده‌اش دیگر کار نمی‌کند انسولین او را نمی‌توان قظع کرد. [اینجا]
+نوشته شده در چهارشنبه ۳ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۵:۵۰ ب.ظ توسط اشرفی  

آیا گیاهخواری برای دیابتی مفید است؟

ما برای تامین مواد غذایی و مغذی مورد نیاز خود هم به غذاهای منشاء گیاهی نیاز داریم و هم به غذاهای منشاء حیوانی؛ به گونه‌ای که به طور متوسط ۷۰ درصد غذایی که ما می‌خوریم منشا گیاهی و ۳۰ درصد منشاء حیوانی باشد. فرض کنید کسی ۱۰ سال متفورمین استفاده می‌کند. متفورمین جذب و هضم ویتامین B۱۲ را مختل می‌کند. ویتامین B۱۲ برای انسان فقط از گوشت قرمز به دست می‌آید. و اصلاً در رژیم گیاهخواری وجود ندارد. حالا این فرد دچار فراموشی و افسردگی می‌شود. یا پروتئین‌هایی مثل لبنیات و تخم‌مرغ هستند که فقط منشاء حیوانی دارند. [اینجا]
+نوشته شده در چهارشنبه ۳ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۴:۳۲ ب.ظ توسط اشرفی  

عوارض استاتین

مصرف استاتین‌ها بعد از شام باعث کاهش چربی بد خون (LDL) می‌شوند. عمده‌ترین عوارض آن دردهای عضلانی است که بیمار هنگام بالا بردن دست برای شانه کردن موها یا بالا رفتن از پله‌ها دچار مشکل می‌شود. برای شروع، معمولا آنزیم‌های کبدی و آنزیم های عضلانی را چک می‌کنیم و تست‌های تیروئید را هم درخواست می‌کنیم. چون استاتین باعث افزایش آنزیم کبد می‌شود باید اولا دوز دارو را کم کنیم، ثانیاً اگر امکان دارد به صورت یک روز در میان استفاده کنیم. ثالثا نوع استاتین را از مثلا رزواستانین به آتورواساتین یا بالعکس تغییر دهیم. البته بعضی از داروها مثل فنوفیبرات ریسک عوارض استاتین را زیاد می‌کنند. نارسایی کلیه و یا کم‌کاری تیروئید و یا کمبود ویتامین ب و یا مشکلات کبدی ریسک عوارض استاتین را بالا می‌برند و باید با احتیاط بیشتری از این داروها استفاده شود. [اینجا]
+نوشته شده در چهارشنبه ۳ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۱۲:۱۹ ب.ظ توسط اشرفی  

معاینه پای دیابتی

حداقل سالی یک‌بار از پزشک معالجتان بخواهید پای شما را از لحاظ عروق و  اعصاب مورد بررسی قرار دهد. به سادگی می‌توان عروق پا را با لمس نبض معاینه کرد و ابزار بسیار ساده‌ای هست که می‌توانیم نوروپاتی را تشخیص بدهیم. اگر به تشخیص‌های پیشرفته‌تر لازم باشد اقداماتی مثل سونو داپلر از عروق اندام تحتانی و یا گرفتن نوار عصب و عضله انجام می‌شود. [اینجا]
+نوشته شده در چهارشنبه ۳ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۵۴ ق.ظ توسط اشرفی  

آزمایش خون ناشتا

برای تست قند خون ۸ تا ۱۰ ساعت، اما برای تری گلیسرید و کلسترول ۱۱ تا ۱۲ ساعت باید ناشتا باشید. [اینجا]
+نوشته شده در چهارشنبه ۳ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۴۰ ق.ظ توسط اشرفی  

هیپوگلیسمی بدون علامت

همانگونه که بدن به قند خون بالا عادت می‌کند به قند خون پایین نیز عادت می‌کند. میزان قند خون بعضی از بیماران به ۵۰ یا ۳۰ می‌رسد ولی هیچگونه علائمی از قبیل لرزش دست و تپش قلب ندارند. چون قند خود را به مدت طولانی پایین نگه داشته‌اند و بدن به این وضع عادت کرده است. در اینجا این خطر وجود دارد که یکباره به کمای افت قند خون بروند. [اینجا]
+نوشته شده در چهارشنبه ۳ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۲۷ ق.ظ توسط اشرفی  

تأثیر دیابت بر مغز

دیابت می‌تواند ذهن شما را کند کند، مغز شما را به مرگی آهسته بکشاند و دلیل زوال عقل و آلزایمر شود. بنابراین مغز خود را در راستای زنده نگه داشتن سلول‌های خاکستری، با انجام برخی نوروبیک‌ها تقویت کنید. [اینجا]
+نوشته شده در چهارشنبه ۳ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۷ ق.ظ توسط اشرفی  

استاتین در دیابت

مطالعات نشان داده در بیماران دیابتی بین ۴۰ تا ۷۰ سال صرفنظر از علائم چربی خون همگی باید استاتین بخورند ثابت شده که مصرف استاتین مثل  Atorvastatin یا Rosuvastatin حالا Ropixon از عوارض قلبی، مغزی و عروقی جلوگیری می‌کند. حالا اگر کسی مشکل سکته دارد دوز استاتین او خیلی بالاتر است. مثلاً روپیکسون یا آتورواستاتین ۴۰ یا ۸۰ می‌خورد. ولی تمام دیابتی‌ها صرف نظر از عدد چربی خون، باید استاتین مصرف کنند تمام این شایعاتی هم که می‌گفتند استاتین کبد را خراب می‌کند، باعث فراموشی و آلزایمر می‌شود و قند را بالا می‌برد، رد شده است. [اینجا]
+نوشته شده در چهارشنبه ۳ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۹:۵۱ ق.ظ توسط اشرفی  

ارتباط کبد چرب با دیابت

بسیاری از دیابتی‌هایی که مبتلا به دیابت نوع ۲ هستند کبد چرب هم دارند. چون عامل مشترک دارند و آن شیوۀ نادرست زندگی بی‌تحرکی و اضافه‌وزن است. برای درمان کبد چرب داروهایی هست اما هیچ دارویی که صددرصد بتواند روی کبد چرب موثر واقع بشود وجود ندارد. مهم‌ترین چیز برای پایین آوردن گرید کبد چرب تغذیه مناسب و ورزش است. [اینجا]
+نوشته شده در چهارشنبه ۳ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۹:۳۰ ق.ظ توسط اشرفی  

گاهی انسولین قند خون را کنترل نمی‌کند

بعضی از افراد فکر می‌کنند که انسولین یعنی معجزه؛ یعنی من که انسولین زدم قندم باید کنترل بشود؛ نخیر؛ اصلا چنین چیزی نیست. امروز در درمان نوین دیابت، شش پایه درمان داریم؛ اول آموزش، دوم کنترل روزانه، سوم حمایت‌های روانشناختی اجتماعی،  چهارم تغذیه، پنجم ورزش، ششم دارو! [اینجا]
+نوشته شده در چهارشنبه ۳ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۵:۱۷ ق.ظ توسط اشرفی  

میزان قند بالا بدون غذا

قند فقط از خوردن غذا به وجود نمی‌آید. کبد و کلیه هم قند می‌سازنند. وقتی لوزالمعده انسولین ترشح نکند قند بالا می‌رود چون انسولین کلید ققل سلولی است که قند را به آن می‌رساند. [اینجا]
+نوشته شده در چهارشنبه ۳ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۵:۶ ق.ظ توسط اشرفی  

دفع پروتوئین آلبومین

کلیه‌ها مثل یک صافی در بدن عمل می‌کنند. یعنی مواد زائد مثل اوره و کراتینین و اسید اوریک را از خون می‌گیرند و وارد ادرار می‌کنند. اگر کلیه‎ها درست عمل نکنند مواد زائد در خون باقی می‌ماند. به این معنا که به صورت میکروسکوپی سوراخ‌های صافی گشاد می‌شوند و مواد لازم بدن مثل پروتئین‌ها با عبور از سوراخ‌های صافی وارد ادرار می‌شوند. اولین پروتئینی که کلیه دفع می‌کند و وارد ادرار می‌شود مسلماً کوچک‌ترین پروتوئین به نام آلبومین است. ما برای تشخیص نفروپاتی دیابت در مراحل اول، همۀ پروتئین ها را اندازه نمی‌گیریم بلکه آلبومین را اندازه می‌گیریم. البته آزمایشگاهای معمولی قدرت تشخیص آلبومین را ندارند. مقدار آلبومین باید کمتر از ۳۰ میکروگرم در دقیقه باشد. از ۳۰ تا ۳۰۰ قابل برگشت است اما بیشتر از ۳۰۰ قابل برگشت نیست. [اینجا]
+نوشته شده در چهارشنبه ۳ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۴:۵۷ ق.ظ توسط اشرفی  

علل خشکی دهان دیابتی

قند خون بالا: ادرار بیمار را زیاد می‌کند و با از دست دادن آب بدن، دهان خشک می‌شود.
گلوریپا: ادرار را زیاد می‌کند و دهان خشک می‌شود.
قرص‌های فشار خون هم باعث خشکی دهان می‌شود. [اینجا]
+نوشته شده در چهارشنبه ۳ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۴:۱۱ ق.ظ توسط اشرفی  

مدیریت دیابت نوع ۱ و ۲

برطرف کردن دیابت نوع ۱ از دیابت نوع ۲ سخت‌تر است چون دیابت نوع ۱، بیماریِ خودایمنی است که معمولا در کودکی بروز می‌کند و هنگامی رخ می‌دهد که بدن به اشتباه به سلول‌های بتای لوزالمعده حمله کند و توانایی آنها در تولید انسولین را از بین ببرد. ولی در دیابت نوع ۲ بیمار می‌تواند با تغییر شیوۀ زندگی و عادت‌های غذایی، قند خون خود را به حد طبیعی برگرداند. [اینجا]
+نوشته شده در چهارشنبه ۳ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۳:۴۰ ق.ظ توسط اشرفی  

افطار دیابتی

کسانی که روزه می‌گیرند باید قبل از سحری، بعد از سحری، صبح، هنگام ظهر، قبل از افطار و دو ساعت بعد از افطار قند خود را چک کنند. اگر در طول روز میزان قند بیمار کمتر از ۷۰ یا بالاتر از ۳۰۰ شد یا دچار علائم افت قند خون شدند باید افطار کنند. ضعف، بی‌حالی، تعریق، لرزش و کاهش سطح هوشیاری، علامت افت قند خون است. [اینجا]
+نوشته شده در سه شنبه ۲ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۵۰ ب.ظ توسط اشرفی  

دیابت عصبی

عصبانیت و استرس می‌تواند باعث آزاد شدن هورمن‌هایی در خون بشود که قند را بالا می‌برند، این بدان معنی نیست که ما بگوییم فقط دیابت عصبی داریم و قند ما زیاد نیست. [اینجا]
+نوشته شده در سه شنبه ۲ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۸:۹ ب.ظ توسط اشرفی  

کاهش درد نوروپاتی

درد ناشی از نوروپاتی بعد از مدتی کاهش پیدا می‌کند و ممکن است از بین برود چون اعصاب خاصیت خودشان را از دست داده‌اند و بیمار دیگر حس ندارد، اکنون زمانی است که بیمار باید مواظب زخم دیابتی ناشی از برخورد با اجسام خارجی باشد. برای کاهش درد نوروپاتی داروهای مختلفی وجود دارد که اگر یکی جواب نداد از دیگری استفاده می‌کنیم. حتی گاهی پماد فلفل توصیه شده است. [اینجا]
+نوشته شده در سه شنبه ۲ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۷:۵۴ ب.ظ توسط اشرفی  

استفاده از آجیل در دیابت

استفاده از مغزدانه‌ها در کنار منابع کربوهیدراتی سرعت افزایش قند را کاهش می‌دهد. وقتی شما از گردو و یا بادام در کنار نان استفاده می‌کنید باعث می‌شود قند خون دیرتر افزایش پیدا کند. از بهترین انواع آجیل برای افراد دیابتی بادام، گردو و پسته است. میزان مصرف مغزدانه‌ها باید شخصی سازی بشود، یعنی ۱۰ تا ۱۵ دانه‌ از نوع خام برای فرد دیابتی مفید است. چون اگر شما از طریق آجیل انرژی اضافه دریافت کنید، انرژی اضافه به صورت چربی در بدن شما ذخیره می‌شود؛ چربی، کنترل قند خون را با مشکل مواجه می‌کند. [اینجا]
+نوشته شده در سه شنبه ۲ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۷:۳۶ ب.ظ توسط اشرفی  

کلسترول غذایی و کلسترول خون

کُلِستِرول را می‌توان به دو دسته تقسیم کرد:
کلسترول غذایی: منظور همان کُلسترولی است که در غذا وجود دارد. این عنصر غذایی بسیار شبیه به شکر، چربی، پروتئین، ویتامین‌ها و املاح معدنی است. این نوع کلسترول تنها در محصولات حیوانی یافت می‌شود و همان چیزی است که در برچسب‌های مواد غذایی مشاهده می‌شود.
کلسترول خون: این نوع کلسترول در کبد ساخته می‌شود و همان چیزی است که در آزمایشگاه اندازه‌گیری می‌شود. [اینجا]
کلسترول بد LDL و کلسترول خوب HDL از اجزای کلسترول محسوب می‌شوند. [اینجا]
+نوشته شده در سه شنبه ۲ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۴:۵۸ ب.ظ توسط اشرفی  

کتواسیدوز دیابتی با ترک انسولین

کِتواَسیدوز بر اثر نبود انسولین به وجود می‌آید. انسولین به عنوان کلیدی است که قند را وارد سلول می‌کند. اگر انسولین نباشد، بدن به سراغ مصرف چربی‌‌ها و شکسته شدن چربی‌ها می‌رود و باعث می‌شود که مادۀ سمّی و عفونی "کتون" در بدن ما ایجاد شود و این کتون‌ها به سمت کبد سراریز شوند و عارضۀ خطرناک کتواسیدوز به وجود بیاید. بنابراین استفادۀ نامرتب از انسولین به گونه‌ای که یکی دو روز یا چند روز اصلا انسولین استفاده نشود، کار بسیار بسیار خطرناکی است. [اینجا]
+نوشته شده در سه شنبه ۲ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۱۲:۶ ب.ظ توسط اشرفی  

دیابت شیرین و دیابت بی‌مزه

در دیابت شیرین که شایع است، قند وارد ادرار می‌شود اما در دیابت بی‌مزه که شیوع کمتری دارد و شیرینی آن کمتر است، مشکل در هورمون ضداداری است که از هیپوفیز ترشح می‌شود. [اینجا]
+نوشته شده در سه شنبه ۲ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۴۱ ق.ظ توسط اشرفی  

نقش ارث در دیابت نوع ۲

اگر بستگان شما پدر، مادر، خواهر، برادر دچار دیابت نوع ۲ باشند احتمال اینکه شما هم مبتلا شوید، خیلی زیاد است. باید تمهیداتی انجام دهیم مثل تغییر شیوه زندگی و فعالیت بدنی، کاهش وزن و رعایت رژیم غذایی، که این بیماری سراغ شما نیاید. [اینجا]
+نوشته شده در سه شنبه ۲ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۱۲ ق.ظ توسط اشرفی  

فرق دیابت نوع ۱ و نوع ۲

دیابت نوع ۱، به علت تخریب لوزالمعده ایجاد می‌شود و تولید انسولین در بدن تقریباً به صفر می‌رسد که لازم است تا پایان عمر بر اساس دانش فعلی از انسولین استفاده شود. اما دیابت نوع ۲، به خاطر مقاومت به انسولین ایجاد می‌شود، یعنی انسولین توسط لوزالمعده تولید می‌شود، وارد جریان خون می‌شود ولی اثر نمی‌کند. معمولاً دیابت نوع ۲ شایع است و ۹۰ درصد موارد بیماری دیابت، دیابت نوع ۲ است. معمولا دیابت نوع ۱ در سنین پایین‌تر و نوع ۲ در سنین بالاتر ایجاد می‌شود. بیماری دیابت نوع ۱ آنقدر شدید که نمی‌شود شما سال‌ها بیماری دیابت نوع ۱ داشته باشید و خودتان متوجه نشوید. به صورت پرنوشی، پرادراری، کاهش وزن، ضعف و بی‌حالی شما را به مراکز درمانی می‌کشاند. اما دیابت نوع ۲ متاسفانه معمولا علامت نداره و خیلی از اوقات بیماران سال‌ها بیماری دیابت داشتند و خودشان متوجه نشدند و ممکن است که با عوارض قلبی عروقی، سکته های قلبی، مشکلات مغزی، زخم پای دیابتی و مشکلات کلیوی مراجعه کنند. الان حدود ۵۰ درصد بیماری دیابت نوع ۲ در کشور ما ناشناخته است و چون آزمایش نداده‌اند، هنوز نی‌دانند بیماری دیابت دارند. [اینجا]
+نوشته شده در سه شنبه ۲ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۳ ق.ظ توسط اشرفی  

فواید نوشیدن آب در دیابت

چون آب فاقد کربوهیدرات یا کالری است، نوشیدنی مناسبی برای مبتلایان به دیابت است. نوشیدن آب زیاد می‌تواند به کلیه‌ها کمک کند تا گلوکز و قند اضافی خون را از طریق ادرار دفع کنند.
خانم‌ها: روزانه ۸ لیوان ۲۰۰ میلی‌لیتری که برابر است با ۱.۶ لیتر
آقایان: روزانه ۱۰ لیوان ۲۰۰ میلی‌لیتری که برابر است با ۲ لیتر [اینجا]
+نوشته شده در سه شنبه ۲ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۵۱ ق.ظ توسط اشرفی  

تفاوت متفورمین با گلوکوفاژ

متفورمین اسم ژنریک دارو است. اولین دارویی که برای درمان بیماران دیابتی نوع ۲ استفاده می‌کنیم متفورمین است. حالا این متفورمین برندهای مختلفی دارد که یکی از آنها گلوکوفاژ است. گلوکوفاژ XR برند آهسته روش متفورمین است که در ۸۵۰ میلی گرم و ۱۰۰۰ میلی گرم وجود دارد. روزانه شما می‌توانید یک عدد از آن را استفاده کنید یا اگر ۲۰۰۰ میلی‌گرم استفاده می‌کردید می‌توانید دو تا هزار را در یک نوبت استفاده کنید. [اینجا]
+نوشته شده در سه شنبه ۲ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۲۸ ق.ظ توسط اشرفی  

فواید ویتامین B6 برای دیابتی

ویتامین B6 یکی از هشت ویتامین B است. این ویتامین غالباً به صورت مکمل موجود است، اما می‌توانید با مصرف شیر، تخم مرغ و موز نیز آن‌ را به بدنتان برسانید. یادتان باشد همیشه بهتر است که ویتامین‌های مورد نیاز خود را از طریق مواد غذایی دریافت کنید. ویتامین B6 مانع پیشرفت رتینوپاتی دیابتی (بیماری شبکیه که منجر به اختلال یا از بین رفتن بینایی می‌شود) می‌شود. [اینجا]
+نوشته شده در سه شنبه ۲ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۹:۴۰ ق.ظ توسط اشرفی  

دلیل سردی پای دیابتی

احساس سردی به واسطۀ نرسیدن مناسب خون به پا است، چون بیماران دیابتی مستعد درگیری‌‌های عروقی هستند، ممکن است دچار تنگی رگ‌ها بشوند. شاید لازم باشد که شب‌ها زیر پتو بخوابد و یا حتی با جوراب بخوابد چون خون به پا نمی‌رسد و این جزء عوارض بیماری دیابت است. ممکن است همین مشکلات در قلب نیز وجود داشته باشد و از نظر قلبی هم باید بررسی بشوند که آیا تنگی عروق در قلب دارد یا نه؟ چون تنگی عروق در پاها فرد را مستعد به زخم پا می‌کند. البته احساس سردی در پاها می‌تواند به علت نوروپاتی باشد. [اینجا]
+نوشته شده در سه شنبه ۲ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۳:۲۲ ق.ظ توسط اشرفی  

نوسانات قند خون یا دیابت شکننده

نوسانات قند خون برای بیمار دیابتی به مراتب عوارضش بیشتر از بالا بودن قند خون به تنهایی است. اغلب به رژیم غذایی بیمار برمی‌گردد؛ یعنی بیمار اصلأ رعایت نمی‌کند؛ یک‌دفعه یک وعدۀ غذایی را حذف می‌کند یا یک‌دفعه مقدار زیادی نوشابه استفاده می‌کند. گاهی به مشکلات گوارشی برمی‌گردد؛ یعنی تخلیه معدۀ بیمار با تاخیر صورت می‌گیرد. بیمار انسولینش را می‌زند ولی تخلیه معده هنوز صورت نگرفته به روده‌ها و قندخون جذب نشده است و بیمار دچار افت قند خون می‌شود. ۳ ـ ۴ ساعت بعد که اثر انسولین گذشت، تخلیه صورت می‌گیرد و می‌آید به داخل روده‌ها، غذا از معده وارد روده‌ها می‌شود‌ و جذب قند خون بالا می‌رود. [اینجا]
+نوشته شده در سه شنبه ۲ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۳:۱۳ ق.ظ توسط اشرفی  

نقش مهم ویتامین b۱۲

مصرف متفورمین می‌تواند باعث کمبود ویتامین b۱۲ در بدن بشود. ویتامین b۱۲ در اعصاب و خونسازی خیلی دخالت دارد. بنابراین کسانی که دچار کمبود ویتامین b۱۲ می‌شوند ممکن است که دچار کم‌خونی بشوند و همینطور می‌تواند باعث علائم نوروپاتی بشود. بنابراین کسانی که دیابت دارند و دچار علائم نوروپاتی هستند یا طولانی مدت از متفورمین استفاده می‌کنند بخصوص اگر کم خون هم باشند با ویتامین b۱۲ درمان کنند. از طرف دیگر کمبود ویتامین b۱۲ یک ماده‌ای را در خون بالا می‌برد، به نام هوموسیستئین که می‌تواند مشکلات قلبی عروقی را بالا ببرد و سندرم متابولیک را زیاد کند، که با مصرف ویتامین b۱۲ و فولیک اسید از آن جلوگیری می‌کنیم. البته اگر ویتامین b۱۲ به بیماران بدهیم ممکن است که طول عمر گلبول های قرمز زیاد شود و این باعث می‌شود که به صورت کاذب، متوسط هموگلوبین ای وان سی بالا گزارش شود. [اینجا]
میزان نرمال ویتامین B12 در آزمایش خون باید بین ۲۰۰ تا ۸۰۰ pg/mL باشد. کاهش آن به زیر ۱۶۰ یا افزایش آن به بالاتر از ۱۰۰۰ می‌تواند بحرانی تلقی شود. [اینجا]
+نوشته شده در سه شنبه ۲ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۲:۵۷ ق.ظ توسط اشرفی  

چرا قرص انسولین به بازار نیامده است؟

در دانمارک بر روی قرص انسولین مطالعاتی انجام شده است. انسولین یک پروتئین است، وقتی فردی پروتئین را  می‌خورد چون اسید معده  قوی است آن را تجزیه می‌کند، پس هر قرص انسولینی که مصرف شود در معده تخریب می‌شود. بنابراین برای قرص انسولین روکشی می‌سازند که در برابر اسید مقاوم باشد و در معده باز نشود؛ وقتی وارد روده شد با آنزیم‌هایی که صفرا و روده  ترشح می‌کنند باز بشود و بعد انسولین جذب شود. الان که برای خیلی از افراد آسپرین های روکش دارتجویز می‌کنیم٬ آسپرین‌هایی است که در معده باز نمی‌شود بلکه در روده باز می‌شود، بر روی انسولین هم همین کار در حال انجام است. انسولین را با یک چرخش قلم دو واحد کم و زیاد می‌کنید پس قرص باید در دوزهای خیلی مختلف ساخته شود. بسته به جذبی که در روده دارد، غذایی که باآن خورده می‌شود، که این با جذب تداخل پیدا می‌کند و بر روی همه این موارد کار می‌کنند تا در آینده نزدیک وارد بازار شود. [اینجا]
+نوشته شده در دوشنبه ۱ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۹:۴۴ ب.ظ توسط اشرفی  

عفونت‌های دیابتی

۱- عفونت‌های پوستی: به صورت عفونت‌های قارچی خود را نشان می‌دهد، خصوصا در محل‌هایی که در بدن ما مرطوب است، مثل زیر بغل و مناطق مرطوب که به صورت لکه‌های پوستی دیده می‌شود.
۲- عفونت‌های قارچی: در ناحیه تناسلی شایع هست.
۳- عفونت‌های مثانه و مجرای ادرار: به صورت سوزش ادرار، تکرر ادرار، و تیرگی ادرار است.
۴- برفک دهان: یک‌ نوع عفونت قارچی است.
۵- عفونت‌های ریوی: که در بیماران دیابتی شایع‌تر است. [اینجا]
+نوشته شده در دوشنبه ۱ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۹:۲۶ ب.ظ توسط اشرفی  

پیشگیری از عوارض چشمی دیابتی

متاسفانه در دنیا و در کشور ما شایع‌ترین علت نابینایی و کوری بیماری دیابت است. بیماران دیابتی نوع یک که تحت درمان انسولین هستند و از همان ابتدا انسولین می‌زنند، لازم هست که بعد از ۳ تا ۵ سال بعد از شروع بیماری به متخصصین چشم مراجعه کنند. بیماران دیابتی نوع دو که تحت درمان داروی خوراکی هستند، بعد از فهمیدن اینکه بیماری دیابت دارند حتماً مراجعه می‌کنند. تا ببینند آیا دچار خونریزی شبکیه شدند؟ علائم درگیری شبکیه معمولا به صورت تاری دید و لکه‌های سیاه در میدان بینایی است. برای تشخیص درگیری شبکه چشم و دیدن شبکیه در ته چشم، قطره‌ای در چشم شما ریخته می‌شود تا مردمک چشم باز شود و متخصص چشم بتواند ته چشم را ببیند. گاهی اوقات ممکن است از دوربین‌ های دیجیتال استفاده شود و عکس شبکیه شما گرفته شود. حتی ممکن است آنژیوگرافی شبکیه هم برای شما انجام شود. درمان درگیری چشم معمولاً با لیزر است. توسط لیزر عروق جدیدی که در شبکیه ایجاد شده و خونریزی می‌کنند و باعث اختلال دید شما می‌شوند سوزاننده می‌شوند. ممکن است لازم باشد داخل شبکیه تزریقاتی انجام شود. در نهایت ممکن است ویترکتومی انجام شود. [اینجا]
+نوشته شده در دوشنبه ۱ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۸:۲۰ ب.ظ توسط اشرفی  

علائم گرفتگی عروق پای دیابتی

گرفتگی پا، نسبت به گرفتگی عروق قلبی ـ مغزی، خیلی شایع‌تر است. با ۱۰۰ متر ۲۰۰ متر راه رفتن عضلات پشت ساق پا درد می‌گیرد، بیمار مجبور است چند دقیقه استراحت کند تا خونرسانی به پاها انجام شود و مجدداً بتواند راه برود. کسانی که گرفتگی‌های شدیدتری دارند، حتی ممکن است موقع راه رفتن درجاتی از لنگش پا را هم داشته باشند. علامت خیلی مهم دیگری که ممکن است ناشی از گرفتگی عروق پا باشد، زخم دیابتیک است. وقتی که درمان‌های لازم مثل آنتی بیوتیک روی زخم‌ها انجام شود اما جواب ندهد، برای آنها اقدامات اینترونشن را انجام می‌دهیم. عروق پای آنها را بررسی می‌کنیم و اگر لازم باشد عروق را با بالون یا استنت باز می‌کنیم تا مجدداً جریان خون به پاها برقرار بشود و زخم شروع به بهبود کند. [اینجا]
+نوشته شده در دوشنبه ۱ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۷:۴۸ ب.ظ توسط اشرفی  

میزان قند نان و برنج

به طور متوسط در هر پیمانه برنج، حدود ۴۵ گرم کربوهیدرات وجود دارد که معادل با کربوهیدرات موجود در سه برش نان است. هنگامی که شخصی یک پیمانه برنج را می­‌خورد در واقع ۴۵ گرم کربوهیدرات وارد بدنش می‌شود و این مقدار در بدن به چیزی حدود ۱۱ قاشق چای‌خوری شکر تبدیل می­‌شود. [اینجا]
+نوشته شده در دوشنبه ۱ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۶:۳۰ ب.ظ توسط اشرفی  

تری گلیسرید

تری گلیسرید، نوعی چربی خون است. که از کالری اضافی تشکیل می‌شود و در سلول‌های چربی شما ذخیره می‌شوند. برای انرژی میان وعده‌ای، هورمون‌ها تری گلیسرید آزاد می‌کنند. اگر بیشتر از میزان کالری که می‌سوزانید، غذا بخورید حتما تری گلیسرید شما بالاست. [اینجا]
+نوشته شده در دوشنبه ۱ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۶:۱۹ ب.ظ توسط اشرفی  

استفاده از منیزیم برای رفع گرفتگی پای دیابتی

بیشتر مَنیَزیم را در کسانی استفاده می‌کنیم که دچار گرفتگی پا شده‌اند در خواب یا در بیداری ممکن است که گرفتگی پا به علت کمبود منیزیم باشد و خیلی از اوقات با مصرف قرص‌های منیزیم این گرفتگی پاها در عزیزان بهتر می‌شود، اگر چه ممکن است به علت تنگی عروق باشد که درمان خاص خودش را دارد، ممکن است به علت نوروپاتی باشد که درمان جدا دارد، اما می‌شود که قرص‌‌های منیزیم را هم امتحان کرد و به صورت مکمل به عزیزان دیابتی داد تا این کمبود اصلاح بشود و خیلی اوقات این گرفتگی پا ها با مصرف قرص منیزیم برطرف می‌شود. [اینجا]
+نوشته شده در دوشنبه ۱ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۲:۲۳ ب.ظ توسط اشرفی  

دلیل ضعف و بی‌حالی در دیابت

۱- قند خون بالا: انسولین وظیفه‌اش این است که درِ سلول را باز کند تا قند وارد سلول بشود. وقتی انسولین در بدن به اندازه کافی نباشد، قند نمی‌تواند وارد سلول‌ها بشود و سلول‌ها گرسنه می‌مانند و ایجاد ضعف و بی‌حالی در فرد می‌شود.
۲- افت قند خون
۳- کمبود ویتامین: قند بالا به مرور زمان باعث می‌شود یک سری از ویتامین‌‌های بدن‌ جذب نشود و دفع بشود. کمبود این ویتامین‌ها هم می‌تواند ایجاد ضعف و بی‌حالی را داشته باشد. [اینجا]
+نوشته شده در دوشنبه ۱ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۲:۱۱ ب.ظ توسط اشرفی  

چربی اشباع شده چیست؟

هر نوعی از چربی‌ یا روغن‌ها دارای ترکیبی از اسیدهای چرب اشباع شده و اشباع نشده می‌باشند. معمولا سه تا از اسیدهای چرب به یکدیگر متصل شده و یک چربی را می‌سازند که به آن تری گلیسیرید گفته می‌شود. چربی ها از ترکیب کربن، هیدروژن و اکسیژن تشکیل می‌شوند. در اسیدهای چربی که چربی‌ها را می‌سازند، اتم‌های کربن همچون زنجیری به یکدیگر متصل هستند. شیمیدان‌ها به این اتصال بین کربن‌ها، پیوند می‌گویند. وقتی این زنجیره تا آنجا که ممکن است حاوی هیدروژن باشد، شیمیدانها به آن، چربی اشباع شده می‌گویند؛ یعنی زنجیره از هیدروژن اشباع شده است. اگر هنوز امکان داشته باشد که به یک زنجیره هیدروژن اضافه کرد، در اینصورت به آن چربی اشباع نشده می‌گویند؛ یعنی با هیدروژن اشباع نشده است. [اینجا]
تری گلیسرید از یک گلیسرول و سه اسید چرب تشکیل شده است. [اینجا]
تمام روغن‌های گیاهی حاوی ترکیبی از چربی اشباع نشده (مونو یا پلی) و چربی اشباع شده هستند. هرچه میزان چربی اشباع شده در روغن بیشتر باشد، آن روغن در حرارت معمولی اتاق سفت تر و جامدتر خواهد شد. [اینجا]
+نوشته شده در دوشنبه ۱ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۲:۱۰ ق.ظ توسط اشرفی  

مطالب جديد